Szakképesítés megnevezése: Diétás szakács
SZVK letöltése
A szakképesítés OKJ száma: 35 811 03

A szakképesítés típusa: szakképesítés ráépülés
Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Betölthető munkakörök:

  • Diétás szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Gyermekélelmezési szakács
  • Hajószakács
  • Hidegkonyhai szakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Kukta
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács
  • Segédszakács
  • Szakács, diétás szakács
  • Éttermi műszakvezető
  • Főszakács
  • Helyettes séf
  • Konyhafőnök
  • Konyhavezető

A Diétás szakács munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet értelmében 2015. szeptember 1-től minden közétkeztetési szolgáltatást nyújtó szervnek, szervezetnek, gazdasági társaságnak, természetes személynek foglalkoztatnia kell egy diétás szakácsot.

A diétás szakács a közétkeztetés területén, ide értve a fekvőbeteg ellátást biztosító egészségügyi, a nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátást végző, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményeket, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások), valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a dietetikus által összeállított étrendet készíti el.

Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat

 

Képzés helyszíne: Vásárosnamény, Anarcs, Tarpa, Mándok
Beiratkozás feltételei: 34 811 04 Szakács végzettség + egészségügyi alkalmasság szükséges
Képzés időtartama: fél tanév
Tervezett kezdés: 2017.09.01.
Képzési formák:  Esti munkarend
Tájékoztatás: Szűcs Éva irodavezetőnél személyesen vagy telefonon a +3645/570-300-as számon.
Egyéb elérhetőség: Mobil: 20/220-3237
e-mail: beregszakkepzes@gmail.com